Как да си осигурим комфорт ?

Когато ни предстои полет, обикновено ние свързваме тази дейност с напрежение и бързане и често си задаваме въпроси дали всичко е както трябва. След като се уверите, че сте свършили всички задачи по опаковането на багажа, подготвили сте документите и имате самолетни билети е време да обърнете внимание и на себе си. Вижте какво трябва да направите преди полета, за да имате добро настроение.

Пристигане на летището на време

Отделете си достатъчно време, за да стигнете навреме до летището и контролно-пропускателния пункт. В повечето случай това ви дава необходимото спокойствие, че няма да изпуснете полета и всичко е наред. За по-голяма сигурност е препоръчително да пристигнете на летището поне 1,5 часа преди вътрешните полети и 2 часа преди международните. И след като преминете проверката за сигурност, не забравяйте да се насочите към изхода за качване поне 30-45 минути преди качването. Запознайте се с изискванията на всяко летище преди полета.

Удобни дрехи по време на полет

Това е едно от най-важните неща, които трябва да направите преди полет на дълги разстояния. Стоенето на седалката толкова часове наред със сигурност ще ви бъде по-комфортно с удобни дрехи. Вземете си и връхна дреха, която може да сложите в случай, че ви стане студено или да махнете, ако ви стане горещо.
Музика, книги и филми
Колкото и развълнувани да сте от полета, в даден момент може да ви доскучае. Подгответе си любимата книга за четене или пък заредете любимата музика в плеъра. Ако пътувате с цел почивка, може да разгледате снимки или информация за дестинацията до която летите, за да мине времето по-бързо и приятно.
Вода за хидратация
Пътуването със самолет оказва своето влияние върху тялото, особено когато сте на дълъг полет. За да останете хидратирани е добра идея да пиете много течности по време на и преди полета, така че не забравяйте да вземете бутилка вода за многократна употреба, която можете да напълните, след като преминете през контрола за сигурността.
И не забравяйте, че преди всичко доброто настроение за предстоящия полет се повлиява още при резервирането на полета. Така, че когато търсите самолетни билети, бъдете сигурни, че сте избрали точния маршрут, авиокомпания и услуги, които ще ви осигурят едно прекрасно пътуване.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.