5 неща, които трябва да направите преди полет

След като се избрали своята мечтана дестинация за почивка или пък ви предстои пътуване по работа и сте успели да резервирате самолетни билети , то ви остава само да помислите за подготовката преди полета. Има няколко важни стъпки, които ще ви подготвят за спокойно и приятно пътуване.

Подгответе регистрирания и ръчния багаж

Запознайте се с изискванията на авиокомпанията с която ще летите за размери и тегло и допустима бройка на багажа и проверете дали вашият регистриран и ръчен багаж отговарят на съответните ограниченията. Имайте предвид, че лимитите на европейските превозвачи се различават от тези в САЩ и като цяло по между си.
Съберете всички устройства
Телефон,лаптоп, таблет, камера, зарядно и всички други необходими електронни устройства. Пътуващите носят повече електроника от всякога. За щастие има изобилие от кутии тип органайзери, за да държите всичките си устройства и кабели под ръка и готови за проверката за сигурност.
Подсигурете финансови ресурси
Не напускайте дома без няколко опции за плащане, включително кредитни и/или дебитни карти или пари в брой. Докато някои пътници предпочитат да носят обменена валута предварително, то за останалите бъдете сигурни, че сте проверили в каква валута и по какъв начин може да плащате в съответната дестинация. Запознайте се с обменния курс и се подсигурете с поне още един вид на разплащане, като например кредитна карта.
Подгответе личните документи
Правилната идентификация е в основата на международното пътуване В резултат на това трябва винаги да имате официален документ за самоличност със себе си. Можете дори да обмислите наличието на множество документи като паспорт, лична карта или шофьорска книжка. Ако не се чувствате удобно да носите няколко документа, можете да вземете копия. Те могат да бъдат особено полезни, ако загубите паспорта си и трябва да предприемете стъпки, за да докажете гражданството си в посолството или консулството на вашата страна.

Резервирайте предварително

Независимо дали планирате спа релакс, искате да се запознаете с историята на дадена дестинация или семейна почивка, добра идея е да направите планове и резервации преди пътуването. Така има и вероятност да си намерите и евтини самолетни билети. Консултирайте се с пътеводители, уеб сайтове и приложения за пътуване, за да научите повече за дестинацията. Разгледайте сайтове за места за настаняване, изберете и резервирайте предварително мястото на което ще отседнете.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.